NCTS-P6 (opt out)

Από τις 25/5/2026 το σύστημα NCTS μέσω του οποίου υποστηρίζονται οι διαδικασίες του καθεστώτος διαμετακόμισης αναβαθμίζεται και λειτουργεί πλέον ως 

NCTS P6 (εκδοχή opt out).

Σημειώνουμε ότι στη φάση NCTS P6 opt out, η υποβολή των στοιχείων της ENS δεν μπορεί να γίνεται σε συνδυασμό με την υποβολή των στοιχείων της διασάφησης διαμετακόμισης, αλλά χωριστά στο σύστημα ICS2.


Στη νέα φάση NCTS P6 διατηρείται η λειτουργικότητα του NCTS P5. Απαιτούνται μικρές αλλαγές στην υποβολή διασαφήσεων διαμετακόμισης από πλευράς οικονομικών φορέων, οι οποίες περιέχονται στις τεχνικές προδιαγραφές του NCTS P6 (εκδοχή opt out).


Οι βασικότερες αλλαγές περιλαμβάνουν την αφαίρεση των δεδομένων που αφορούν συμβάντα κατά τη διαδρομή από το μήνυμα ΙΕ007, ελέγχους ποιότητας δεδομένων στα μηνύματα ΙΕ015 και  ΙΕ013 καθώς και ελέγχους  συμπλήρωσης δεδομένων εγγράφων μεταφοράς και υποστηρικτικών εγγράφων. Επιπλέον, προστίθεται η ομάδα δεδομένων CONSIGNMENT.COUNTRY OF ROUTING OF CONSIGNMENT στα μηνύματα CC043C & CC044C.

 

Ακολούθως, αναλύονται οι βασικές διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη Φάση 5:

  • CC044C: CONSIGNMENT.TRANSPORT EQUIPMENT.GOODS REFERENCE.Declaration goods item number αλλάζει σε optional
  • CC043C & CC044C: προσθήκη του group CONSIGNMENT.COUNTRY OF ROUTING OF CONSIGNMENT
  • CC043C & CC044C: προσθήκη του πεδίου Reference number UCR σε 3 επίπεδα (CONSIGNMENT, HOUSE CONSIGNMENT and CONSIGNMENT ITEM).
  • CC044C: CONSIGNMENT.TRANSPORT EQUIPMENT.SEAL.Identifier αλλάζει σε optional
  • CC007C: αφαίρεση του πεδίου TRANSIT OPERATION.Incident flag & του group CONSIGNMENT.INCIDENT
  • CC013C: Guarantee Type πεδίο αλλάζει σε optional
     
Τεχνικές Προδιαγραφές για το NCTS P6