Ζύθος
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΖΥΘΟΥ |
|||
1 |
ν.2963/1922 |
Περί τροποποιήσεως διατάξεων των περί φορολογίας του ζύθου νόμων. |
|
1.1 |
ν.1839/1989 (άρθρα 3, 6) |
(Τροποποίηση του ν.2963/1922) |
|
1.2 |
ν. 2127/1993 (άρθρα 31, 72) |
(Τροποποίηση του ν.2963/1922) |
|
1.3 |
ν. 2753/1999 (άρθρο 19 παρ.14) |
(Τροποποίηση του ν.2963/1922) |
|
1.4 |
ν. 4337/2015 (άρθρο 9) |
(Τροποποίηση του ν.2963/1922) |
|
1.5 |
ν. 4537/2018 (άρθρο 120) |
(Τροποποίηση του ν.2963/1922) |
|
2 |
β.δ. της 28-09-1922 |
Περί εκτελέσεως των περί φορολογίας του ζύθου νόμων |
|
2.1 |
ν.1839/1989 (άρθρο 8) |
(Τροποποίηση του β.δ. της28-09-1922) |
|
2.2 |
π.δ. 965/1980 |
Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως διατάξεων του β.δ. της 28-9-1922 «Περί εκτελέσεως των περί φορολογίας του ζύθου νόμων» |
|
2.2.1 |
π.δ. 483/1991 |
Τροποποίηση και συμπλήρωση του β.δ. της 28-9-1922 (Α’ 183) «Περί εκτελέσεως των περί φορολογίας του ζύθου νόμων», όπως αυτό έχει τροποποιηθεί με το π.δ. 965/80 (Α’ 243) |
|
|
|
Διόρθωση σφαλμάτων του π.δ. 483/1991 |
|
2.2.2 |
ν. 4337/2015 (άρθρο 9) |
(Τροποποίηση του π.δ. 965/1980) |
|
2.2.3 |
ν. 4474/2017 (άρθρο 17) |
(Τροποποίηση του π.δ. 965/1980) |
|
3 |
ν.δ. της 29-12-1923 |
Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως των περί φορολογίας του ζύθου νόμων |
|
3.1 |
α.ν. 205/1945 (άρθρο 3) |
(Τροποποίηση του ν.δ. της 29-12-1923) |
|
3.2 |
ν. 2127/1993 (άρθρο 32, 72) |
(Τροποποίηση του ν.δ. της 29-12-1923) |
|
3.3 |
ν.1839/1989 (άρθρα 1, 2, 7) |
(Τροποποίηση του ν.δ. της 29-12-1923) |
|
3.4 |
ν. 4389/2016 (άρθρο 66) |
(Τροποποίηση του ν.δ. της 29-12-1923) |
|
4 |
ν.1839/1989 (άρθρο 9) |
Τροποποίηση διατάξεων νόμων φορολογίας ζύθου και άλλες διατάξεις |
|
5 |
ν.2960/2001 (άρθρα 86,87) |
Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας |
|
5.1 |
ν.3156/2003 (άρθρο 27, παρ. 3) |
(Τροποποίηση του ν. 2960/2001) |
|
5.2 |
ν. 3815/2010 (άρθρο 2, παρ. 3) |
(Τροποποίηση του ν. 2960/2001) |
|
5.3 |
ν.4389/2016 (άρθρο 60) |
(Τροποποίηση του ν. 2960/2001) |
|
6 |
ν. 2969/2001 (άρθρα 13, 14) |
Αιθυλική αλκοόλη και αλκοολούχα προϊόντα |
|
6.1 |
ν.4303/2014 (άρθρο δεύτερο, παρ. 7) |
(Τροποποίηση του Ν.2969/2001) |
|
6.2 |
ν. 4583/2018 (άρθρο 69, παρ. 9) |
(Τροποποίηση του Ν.2969/2001) |
|
7 |
ν.4072/2012 (άρθρο 229) |
Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες Ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις |
|
8 |
Α.Υ.Ο. 3460/1951 |
Περί αυξήσεως του φόρου καταναλώσεως βύνης |
|
9 |
Α.Υ.Ο. 10690/1980/1979 |
Περί καθορισμού ανωτάτων ορίων προστίμων παραβάσεων των περί φορολογίας του ζύθου νόμων |
|
10 |
Α.Υ.Ο. 3020744/2651/0098/1990 |
Χρησιμοποίηση προσθέτων και ενζύμων για την παραγωγή του ζύθου |
|
11 |
Α.Υ.Ο. 30000102/34/0098/1991 |
Καθορισμός όρων και διατυπώσεων για παράδοση βύνης σε περίπτωση εξαγωγής ζύθου στην αλλοδαπή από βύνη φορολογημένη |
|
|
|
Διόρθωση σφαλμάτων της Α.Υ.Ο. 30000102/34/0098/1991 |
|
11.1 |
Α.Υ.Ο. 3018303/2439/0098/1991 |
(Τροποποίηση της Α.Υ.Ο. 30000102/34/0098/1991) |
|
11.2 |
Α.Υ.Ο. 30/003/000/3622/2015 |
(Τροποποίηση της Α.Υ.Ο. 30000102/34/0098/1991) |
|
12 |
Α.Υ.Ο. 3004540/602/0098/1992 |
Αποθήκευση εμφιαλωμένων γενικά ποτών εντός του χώρου των Ζυθοποιείων |
|
13 |
Α.Υ.O.Ο. Φ.318/216/2002 |
Όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας παραγωγής μπύρας από εστιατόρια, μπαρ κλπ. για επιτόπια κατανάλωση. Καθορισμός όρων λειτουργίας και εποπτείας των εν λόγω επιχειρήσεων |
|
13.1 |
Α.Υ.Ο. 30/003/000/3621/2015 |
(Τροποποίηση της Α.Υ.Ο. Φ.318/216/2002) |
|
13.2 |
Α.Δ.Α.Α.Δ.Ε. Α.1103/2019 |
(Τροποποίηση της Α.Υ.Ο. Φ.318/216/2002) |
|
14 |
Α.Υ.Ο.Ο. 308/2003 |
Παραγωγή μπύρας με προσθήκη ζάχαρης |
|
15 |
Α.Υ.Ο. 243/2004 |
Έγκριση παραγωγής μπύρας με προσθήκη ζάχαρης |
|
16 |
Α.Υ.Ο.Ο. 244/2004 |
Έγκριση παραγωγής μπύρας με προσθήκη σιροπιού μαλτόζης |
|
17 |
Α.Υ.Ο.Ο. 550/2004 |
Παραγωγή μπύρας με προσθήκη σιροπιού γλυκόζης |
|
18 |
Α.Υ.Ο.Ο. 598/2004 |
Όροι παραγωγής ζύθου καθώς και τηρητέες διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας των ζυθοποιείων στα οποία γίνεται χρήση και άλλων, εκτός της βύνης κριθής, πρώτων υλών και συγκεκριμένα σακχάρων |
|
19 |
Α.Υ.Ο. 445/2009 |
Καθορισμός ποσοστών των πρώτων υλών για την παραγωγή ζύθου με χρήση μέλιτος |
|
20 |
Α.Υ.Ο. 3006674/1102/0029/2010 |
Τρόπος υπολογισμού βαθμών PLATO στη μπύρα |
|
21 |
Α.Υ.Ο. 270/2010 |
Παραγωγή ζύθου με χρήση βύνης κριθής σε συνδυασμό με δημητριακά ή/και βύνη δημητριακών |
|
22 |
Α.Υ.Ο. 271/2010 |
Καθορισμός ποσοστών πρώτων υλών για παραγωγή τύπου ζύθου με χρήση βύνης κριθής σε συνδυασμό με δημητριακά ή/και βύνη δημητριακών |
|
23 |
Α.Υ.Ο. 3023319/3764/2010 |
Έγκριση παραγωγής της μπύρας KAUSER DOUBLE MALT με προσθήκη εκχυλισμάτων βύνης |
|
24 |
Α.Υ.Ο. 30/077/827/2011 |
Αναγκαίοι όροι παραγωγής και τηρητέες διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας ζυθοποιείων στα οποία γίνεται χρήση βύνης κριθής σε συνδυασμό με μέλι |
|
25 |
Α.Υ.Ο. ΔΕΦΚ Γ5054272 ΕΞ 2011 |
Όροι και προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό των μικρών και ανεξάρτητων ζυθοποιείων κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 87 του ν.2960/2001 |
|
26 |
Α.Υ.Ο. 30/077/1964/2011 |
Επισήμανση μπύρας που διατίθεται στην ελληνική αγορά |
|
|
|
Διόρθωση σφάλματος της Α.Υ.Ο. 30/077/1964/2011 |
|
26.1 |
Α.Υ.Ο. 30/077/3155/2013 |
(Τροποποίηση της Α.Υ.Ο. 30/077/1964/2011) |
|
27 |
Α.Υ.Ο. 30/077/645/2012 |
Έγκριση παραγωγής μπύρας με χρήση πρωτεολυτικού ενζύμου |
|
28 |
Α.Υ.Ο. 30/003/000/528/2014 |
Καθορισμός ποσοστών πρώτων υλών για παραγωγή τύπου ζύθου με χρήση βύνης κριθαριού σε συνδυασμό με κριθάρι, υδατικό εκχύλισμα σταφίδας και μέλι |
|
29 |
Α.Υ.Ο. 30/003/000/83/2015 |
Καθορισμός ποσοστών πρώτων υλών για παραγωγή τύπου ζύθου με χρήση βύνης κριθαριού σε συνδυασμό με άλλες βύνες δημητριακών ή/και δημητριακά και σιρόπι μαλτόζης |
|
30 |
Α.Υ.Ο. 30/003/000/84/2015 |
Καθορισμός ποσοστών πρώτων υλών για παραγωγή τύπων ζύθου με χρήση βύνης κριθαριού σε συνδυασμό με άλλες βύνες δημητριακών, δημητριακά ή/και εκχυλίσματα αυτών, μέλι ή/και ζάχαρη |
|
31 |
Α.Υ.Ο. 30/003/000/1027/2016 |
Παραγωγή ειδικού τύπου μπίρας με χρήση βύνης κριθαριού σε συνδυασμό με λυκίσκο, μαστίχα ή/και αιθέριο έλαιο μαστίχας και μαγιά |
|
32 |
Α.Υ.Ο. 30/003/000/1028/2016 |
Παραγωγή ειδικού τύπου μπίρας με χρήση βύνης κριθαριού σε συνδυασμό με μέλι, λυκίσκο, κορίανδρο και μαγιά |
|
33 |
Α.Υ.Ο. 30/003/000/1614/2018 |
Διατυπώσεις και διαδικασίες για την έγκριση χρήσης δεξαμενών αιθυλικής αλκοόλης και ποτών με αλκοόλη των άρθρων 80, 86, 88, 90 και 92 του ν. 2960/2001 αντιστοίχως |
|
34 |
Α.Υ.Ο. 30/003/000/3231/2018 |
Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασίες ελέγχου για τη συστέγαση και συλλειτουργία ζυθοποιείων με μονάδες παραγωγής ποτών από ζύμωση του κωδικού Σ.Ο. 22.06, μονάδες παραγωγής ποτών ελεύθερων αλκοόλης, ως και εμφιάλωσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης |