30/003/000/3214
Αποστολή κανονισμών που τροποποιούν τον κανονισμό (ΕΚ) 1881/2006
Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Έγγραφο που αφορά στην κοινοποίηση των διατάξεων των κανονισμών (ΕΕ):
- 2021/1317 της Επιτροπής, της 9ης Αυγούστου 2021 «για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα μολύβδου σε ορισμένα τρόφιμα», ο οποίος έχει δημοσιευθεί στο υπ’ αριθ. L 286/10.08.2021 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ε.Ε,
- 2021/1323 της Επιτροπής, της 10ης Αυγούστου 2021 «για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τον καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων καδμίου σε ορισμένα τρόφιμα», ο οποίος έχει δημοσιευθεί στο υπ’ αριθ. L 288/11.08.2021 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ε.Ε.,
- 2021/1399 της Επιτροπής, της 24ης Αυγούστου 2021 «για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα σκληρωτίων ερυσιβώδους όλυρας και αλκαλοειδών ερυσιβώδους όλυρας σε ορισμένα τρόφιμα», ο οποίος έχει δημοσιευθεί στο υπ’ αριθ. L301/25.08.2021 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ε.Ε.,
- 2021/1408 της Επιτροπής, της 27ης Αυγούστου 2021 «για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα αλκαλοειδών τροπανίου σε ορισμένα τρόφιμα», ο οποίος έχει δημοσιευθεί στο υπ’ αριθ. L304/30.08.2021 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ε.Ε. και
- 2021/2142 της Επιτροπής, της 3ης Δεκεμβρίου 2021 «για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα αλκαλοειδών του οπίου σε ορισμένα τρόφιμα», ο οποίος έχει δημοσιευθεί στο υπ’ αριθ. L433/06.12.2021 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ε.Ε.
- 2022/617 της Επιτροπής, της 12ης Απριλίου 2022 «για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα υδραργύρου στα ψάρια και το αλάτι», ο οποίος έχει δημοσιευθεί στο υπ’ αριθ. L115/13.04.2022 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ε.Ε.
- 2022/1364 της Επιτροπής, της 4ης Αυγούστου 2022 «για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα υδροκυανικού οξέος σε ορισμένα τρόφιμα», ο οποίος έχει δημοσιευθεί στο υπ’ αριθ. L205/05.08.2022 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ε.Ε.
- 2022/1370 της Επιτροπής, της 5ης Αυγούστου 2022 «για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα», ο οποίος έχει δημοσιευθεί στο υπ’ αριθ. L206/08.08.2022 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ε.Ε.
Β) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Με το παρόν έγγραφο, κοινοποιούνται οι ανωτέρω κανονισμοί με τους οποίους τροποποιείται το παράρτημα του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 ως προς τα υποτμήματα 3.1 (μόλυβδος), 3.2 (κάδμιο), 2.9 (σκληρώτια ερυσιβώδους όλυρας και αλκαλοειδή ερυσιβώδους όλυρας), 8.2 (αλκαλοειδή τροπανίου), 8.5 (αλκαλοειδή του οπίου), 3.3 (υδράργυρος), 8.3 (υδροκυανικό οξύ) και 2.2 (ωχρατοξίνη Α) και στους οποίους καθορίζονται νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα των εν λόγω παραμέτρων σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων.
Γ) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Το έγγραφο αφορά τις επιχειρήσεις τροφίμων, τις αρμόδιες αρχές επισήμου ελέγχου τροφίμων σε όλα τα στάδια της διάθεσης στην αγορά και τις Χημικές Υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους που πραγματοποιούν τις σχετικές εργαστηριακές αναλύσεις.